Управління Держпраці опрацьовує із закладами охорони здоров’я питання готовності до протидії виробничим ризикам, пов’язаним з наданням допомоги хворим на COVID-19

08 вересня 2021

07 серпня 2021 року відбулась зустріч посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області та керівництва  КП “КНП Вознесенська багатопрофільна лікарня” ВМР щодо обговорення заходів протидії виробничим перед прогнозованою новою хвилею  росту захворюваності на  COVID-19.

Під час заходу заступник головного лікаря відзначив, що з початку пандемії на  COVID-19 захворіло 69 працівників, за результатами розвідувань  захворювання медичних працівників визнано не пов’язаним з умовами праці.

Ірина Тішкова акцентувала на необхідності аналізу запасів засобів індивідуального захисту за асортиментом  та за необхідності вжиття заходів щодо його поповнення. Вона зауважила на причини та обставини, що призводять до поширення  COVID-19 на робочих містах, та на важливості здійснення контролю за дотриманням у лікарні  протиепідемічних заходів.

Серед іншого учасники  обговорили ризики, пов’язані з експлуатацією  кисневого  обладнання під час надання допомоги хворим, та заходи щодо їх зменшення.