Водіїв вантажівок, що прямують дорогами Миколаївщини, інформують про сучасний тренд – працювати за трудовим договором, який забезпечує працівнику соціальні трудові гарантії

11 жовтня 2021

На мобільних пунктах  габаритно-вагового контролю, встановлених на дорогах загального користування Миколаївщини, триває активна робота. Вантажівки зупиняються, здійснюється ваговий контроль, а водіїв інформують про переваги сучасного тренду – працювати за трудовим договором.

З 05 по 8 жовтня 2021 року інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області в рамках діяльності робочої групи з контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері діяльності  великовантажного транспорту, створеної при Миколаївської облдержадміністрації, поінформували 35 представників суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері вантажних перевезень та кур’єрської діяльності, про переваги виконання роботи за трудовим договором.

У розмові інспектори праці розпитували водіїв про умови праці, графік виконання роботи, особливості оплати праці, а потім, для порівняння, повідомляли норми чинного законодавства, якими мають керуватися суб’єкти господарювання з метою організації аналогічної трудової діяльності, інформували про трудові права та соціальні гарантії особи, яка працює на підставі трудового договору, надавали рекомендації щодо поновлення прав у сфері праці.

Управління Держпраці впевнено, що робота з кожним суб’єктом господарювання та працівником, чи то контрольні заходи, чи то превентивні заходи, дає позитивний  результат – додержання учасниками таких відносин законодавства про працю.