На підприємствах Миколаївщини зафіксовані порушення строків виплати заробітної плати – керівників зобов’язано забезпечити дотримання законодавства про працю

19 жовтня 2021

За результатами позапланових заходів контролю інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області внесли приписи директорам товариств з обмеженою відповідальністю м. Южноукраїнська та м.Миколаєва,  якими зобов’язали забезпечити неухильне дотримання вимог чинного законодавства у сфері оплати праці. Суб’єкти господарювання порушили свої зобов’язання роботодавця щодо виплати заробітної плати у визначені строки.

На підприємстві м. Южноукраїнська у  порушення вимог ч. 1 ст. 115 Кодексу законів про працю України  виплати зароблених працівниками коштів  проводилися із запізненням від двох тижнів до місяця.

На підприємстві м. Миколаєва ситуація не краща. Окрім порушення строків виплати заробітної плати, на підприємстві не проводилася компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням строків її виплати більше ніж на один місяць. Також  в порушення вимог статті 4 Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати»  у 2021 році   працівникам не проведена виплата суми компенсації  у тому ж місяці, у якому здійснюється виплата заборгованості за відповідний місяць.

Відносно директорів підприємств складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 41 КУпАП, які направлені до суду для ухвалення відповідного рішення.