Управління Держпраці продовжує цикл семінарів для громадян щодо реалізації прав у сфері праці

22 жовтня 2021

Управління Держпраці робить дієві кроки до подолання проблем, пов’язаних з порушенням трудових прав працівників, у тому числі осіб, які брали участь в озброєному конфлікті на сході України.

Так, 20 жовтня 2021 року на черговій зустрічі інспектора праці Управління Держпраці Ірини Панкової з громадянами міста Миколаєва розглянуто низку першочергових питань, які мають підійматися на обговорення під час співбесіди при прийомі на роботу та від узгодження яких залежить збалансованість відносин між працівником та роботодавцем.

Учасники заходу дізналися, що трудовий договір може укладатися на визначений, та невизначений термін. Строк дії договору, умови виконання роботи та особливості розірвання трудової угоди залежать від домовленості сторін.

Інспектор праці зосередила увагу на права та гарантії, які набуває особа з підписанням трудового договору. Окремо наголосила на додаткових трудових гарантіях та пільгах, передбачених для учасників бойових дій та осіб, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу» і «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Учасники детально обговорили права та обов’язки сторін трудового договору.