07 листопада – День працівника соціальної сфери

07 листопада 2021

Щорічно у першу неділю листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери. Свято встановлено згідно з Указом Президента України від 13 квітня 1999 року №374/99.

Соціальна сфера в Україні представлена широким спектром державних, комунальних, громадських, комерційних установ, організацій, об’єднань. Працівники соціальної сфери  щодня  опікуються широкими верствами населення і, насамперед громадянами похилого віку, особами з інвалідністю, сім’ями з дітьми та усіма, хто опинився в складній життєві ситуації.

Соціальний працівник – посередник між суспільством, соціальною групою, сім’єю та індивідом. Він створює простір соціального партнерства, у якому допомагає розв’язати проблеми людини. Соціальна робота охоплює процеси, які вимагають знань з теорії управління, економіки, права, психології, соціології, педагогіки, медицини тощо.

З нагоди свята  колектив Управління Держпраці у Миколаївській області вітає всіх, хто  постійно опікується проблемами людей, допомагає забезпечити їхні потреби.  Нехай заслужена повага від людей надає вам сил. Бажаємо вам міцного здоров’я, добробуту і  невичерпної життєвої енергії.  Нехай добро, дароване вами людям, повертається сторицею.