Як Держпраці підвищує обізнаність щодо переваг належного оформлення трудових відносин: Миколаївщина

12 листопада 2021

Відкритість та прозорість діяльності, інформаційна підтримка суб’єктів господарювання та населення – це  тренди, які підтримує Держпраці.

Ринок праці, як і діяльність суб’єктів господарювання, знаходиться у постійному русі. Потреба у кількості працівників, їхніх професійних здібностях змінюється в залежності від зовнішніх факторів, що діють на  суб’єкта господарювання, та прийнятих управлінських рішень.  Авжеж усі процеси у бізнесі мають відбуватися виключно у правовому полі,  особливо якщо це стосується соціально-трудових відносин.

Комунікаційний майданчик соціального партнера – Миколаївського обласного центру зайнятості – дозволяє проводити зустрічі інспекторів праці з громадянами та   роботодавцями області у локальному та дистанційному форматах. Такі зустрічі дають змогу дізнатися про наявні проблеми, задовольнити потреби в інформації.

Так, 10 листопада 2021 року на базі Баштанської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості відбулась дистанційна зустріч інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області Дмитра Куруча з 15 представниками місцевої громади. Під час зустрічі обгорнено кроки, що мають передувати початку виконання  роботи працівником в рамках діяльності суб’єкта господарювання. Учасники отримали відповіді на свої запитання, зокрема щодо різниці між виконанням роботи за трудовим та цивільно-правим договорами, переліку документів, що має право затребувати роботодавець під час працевлаштування, прав та обов’язків сторін трудового договору тощо.

«За 10 місяців 2021 року  інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області провели інформаційні заходи для понад  9900 суб’єктів господарювання та більш ніж 23 000 мешканців Миколаївщини щодо переваг декларування трудових відносин. Щоденно рівень обізнаності населення області зростає», – начальник Управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Козловський.