Про Управління

Декілька слів про нас

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці є територіальним органом Державної служби України з питань праці, що їй підпорядковується.

Утворення Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці регламентовано постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2022 року №14 «Деякі питання територіальних органів Державної служби з питань праці».

Південне міжрегіональне управління діє на підставі Положення про Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці, затверджене наказом Державної служби України з питань праці від 23 вересня 2022 року №168 (зі змінами).

Повноваження Південного міжрегіонального управління поширюються на територію Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

 Основними завданнями Південного міжрегіонального управління є:

1)  реалізація державної політики у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами, здійснення державного гірничого нагляду, а також з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення з метою дотримання прав і гарантій застрахованих осіб;

2) здійснення комплексного управління охороною праці та промисловою безпекою на обласному рівні;

3) здійснення державного регулювання і контролю у сфері діяльності, пов’язаної з об’єктами підвищеної небезпеки;

4) організація та здійснення державного нагляду (контролю) у сфері функціонування ринку природного газу в частині підтримання належного технічного стану систем, вузлів і приладів обліку природного газу на об’єктах його видобутку та забезпечення безпечної і надійної експлуатації об’єктів Єдиної газотранспортної системи.

Південне міжрегіональне управління очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади Головою Державної служби України з питань праці за погодженням з Першим віце-прем’єр-міністром України – Міністром економіки України. Начальник Південного міжрегіонального управління має п’ять заступників, у тому числі першого, які призначаються на посади та звільняються з посад Головою Державної служби України з питань праці за погодженням з Першим віце-прем’єр-міністром України- Міністром економіки України.

Години роботи в Південному міжрегіональному управлінні передбачені Правилами службового розпорядку Південного міжрегіонального управління та Правилами внутрішнього трудового розпорядку працівників Південного міжрегіонального управління:

Понеділок – четвер: 8.00 – 17.00. Перерва на обід: 12.00 – 12.45.

П’ятниця: 8.00 – 15.45. Перерва на обід: 12.00 – 12.45.