Фахівці ПМУ Держпраці допомогли працівникам ПрАТ «Стальканат» м. Одеси вдосконалити знання з безпеки робіт на об’єктах метизного виробництва та енергетики

09 березня 2023

Фахівці Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  допомогли працівникам  структурних підрозділів ПрАТ «Стальканат» вдосконалити знання з безпечного проведення робіт підвищеної небезпеки. Консультації провели в термічному відділенні, сталедротовому цеху  та електроцеху підприємства.

Під час заходу головні державні інспектори Євгенія Матюхіна, Юрій Миронюк та Андрій Пилюгін поінформували працівників підприємства про небезпечні фактори (ризики) при виконанні робіт на об’єктах метизного виробництва.

Особливу увагу приділили питанням безпеки під час експлуатації обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються та/або обертаються, безпечній експлуатації підйомників.

Обговорили актуальні питання безпечної експлуатації електроустановок під час можливих аварійних  відключень електрообладнання від електромереж.

Представники ПМУ Держпраці  роз’яснили слухачам порядок розроблення нормативних актів з охорони праці, що діють у межах підприємства, інструкцій з охорони праці, дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці при виконанні робіт з підвищеною небезпекою.

Додатково фахівці Південного міжрегіонального управління повідомили про можливість оперативно отримувати консультації Держпраці з найактуальніших питань в рамках дії сервісу «Інтерактивний інспектор», а саме: зазначено про можливість отримувати відповіді на свої питання у зручний спосіб, зокрема, електронною поштою, на месенджер (Viber, WhatsApp, Telegram) або телефоном.

Більше інформації за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia/

https://pratsia.in.ua/

Прес-служба
Південного міжрегіонального управління
Державної служби України з питань праці