З працівниками ПРАТ «АДМ Іллічівськ» відновили сценарій виконання робіт підвищеної небезпеки задля уникнення нещасних випадків

14 липня 2023

Безпечна поведінка працівників під час виникнення нещасного випадку на робочому місці те про, що неодноразово нагадують фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці.
Нещодавно захід з моделювання подій на місці виникнення нещасного випадку провів досвідчений фахівець ПМУ Держпраці Іван Єргієв з працівниками ПРАТ «АДМ Іллічівськ».
Моделювання подій на робочому місці організували на основі матеріалів розслідування нещасного випадку, проведеного комісією підприємства.
Інспектор разом з керівником служби охорони праці, за допомогою чек-листа, з’ясували повноту дотримання процедури розслідування нещасного випадку, який стався у травні поточного року, та правильність оформлення матеріалів.
Безпосередньо на місці, де стався нещасний випадок, відновили послідовність події у хронологічному порядку. Також встановили критичні фактори, які призвели до нещасного випадку, та провели оцінку актуальності заходів, розроблених за результатами розслідування.
Фахівець зазначив, що роботодавець зобов’язаний на кожному робочому місці забезпечити виконання заходів для створення безпечних умов праці:
– проведення профілактичних медичних оглядів, щорічні навчання і перевірки знань працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки;
– забезпечити працівників необхідними засобами захисту, спеціальним одягом та спеціальним взуттям;
– призначити працівників, відповідальних за організацію і безпечне виконання робіт та ін.
По завершенні заходу інспектор порекомендував на місці нещасного випадку вивісити пам’ятку про інцидент із зазначенням обставин і причин нещасного випадку, а також алгоритму безпечного виконання даної роботи.