На Миколаївщині проведено робочу зустріч з працівниками центру зайнятості в рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!».

09 серпня 2023

Незадекларована праця наносить шкоду суспільству, державі та працівнику! З метою зменшення та уникнення такого явища як неофіційне працевлаштування, а також розроблення відповідних заходів для більшого інформування суспільства у даному питані головним державним інспектором відділу з питань праці управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Валентиною Драчук проведено робочу зустріч із посадовими особами Арбузинського відділу Первомайської філії Миколаївського обласного центру зайнятості з питання налагодження спільних дій в рамках проведення інформаційної кампанії «Виходь на світло!».

Під час зустрічі було обговорено питання взаємодії щодо зниження рівня незадекларованої праці, шляхом проведення спільних робочих зустрічей із суб’єктами господарювання у сфері торгівлі і організації харчування з питань інформування про ризики і наслідки незадекларованої праці.

В рамках кампанії у співпраці зі службою зайнятості проводитимуться консультації роботодавцям та працівникам про послуги й економічні переваги та в законодавстві про працю під час воєнного стану, акцентуючи увагу на неприпустимість використання найманої праці без належного оформлення, ризики незадекларованої праці, у разі виїзду за кордон попереджати про різні шахрайські схеми потрапляння в трудове рабство.

Також було приділено увагу питанню залучення осіб, які перебувають на обліку в державній службі зайнятості, до участі в суспільно корисних роботах в умовах воєнного стану.