Відділом ринкового нагляду проведено інформаційно-консультаційну роботу у Миколаєві та Одесі

09 серпня 2023

Фахівці Південного міжрегіонального управління держпраці продовжують свою справу! На першому тижні серпня проведено інформаційно-консультаційну роботу відділом ринкового нагляду Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з приводу безпечності продукції, що відповідає Технічним регламентам обладнання, що працює під тиском, безпека машин, засобів індивідуального захисту та ліфтів, також компонентів безпеки для ліфтів.

В процесі організована зустріч з представниками компанії «Otis». Під час консультування посадовими особами була надана та роз’яснена вся інформація, яка буде мати відношення до Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів.

Також акцентовано увагу на тому, що мінімальними вимогами до відповідності ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів є знак відповідності, декларація про відповідність, ідентифікація органу з оцінки відповідності та кінцева перевірка є частиною процедури оцінки відповідності, під час проведення якої призначений орган установлює та засвідчує, що ліфт, на який виданий сертифікат експертизи типу або який розроблений і виготовлений відповідно до схваленої системи управління якістю, відповідає суттєвим вимогам щодо охорони здоров’я та безпеки, зазначеним у додатку 1 Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів. Роздано інформаційний матеріал у вигляді буклетів з пам’ятками.

Головними державними інспекторами охоплені такі ринки як «Малиновський», «Новий ринок» та «Привоз». Безпосередньо під час самого консультування заповнені чек-листи, де зосереджена уся необхідна інформація яка стосується відповідності або невідповідності продукції встановленим вимогам.

Умісті Миколаїв відвідано ринок «Юліана», ринок «Україна» та магазин «будматеріал». Підприємцям наголошено на тому, що органами ринкового нагляду надається безоплатна консультаційна підтримка суб’єктам господарювання з питань ринкового нагляду у вигляді письмового чи електронного звернення від суб’єкта господарювання, а також через систему онлайн сповіщення «інтерактивний інспектор» на офіційному сайті Управління.