Співпраця органів державної влади, спрямована на детінізацію ринку праці – це запорука сталого розвитку країни

07 листопада 2023

На території Великоолександрівської громади Бериславського району відбулась міжвідомча нарада за участю головного державного інспектора відділу з питань праці управління інспекційної діяльності у Херсонській області Тетяни Карнаух та колективу Великоолександрівського відділу державної виконавчої служби у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Під час заходу, представники вищезазначених органів державної влади обговорили план проведення спільних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками, зокрема, особами, які мають майнові зобов’язання за рішеннями суду, у тому числі заборгованість зі сплати аліментів, та стосовно яких відкрито виконавче провадження в органах державної виконавчої служби.

Учасники зустрічі домовилися про постійну співпрацю, спрямовану на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин з найманими працівниками.

По завершенню наради Тетяна Карнаух зазначила – «Спільна діяльність забезпечить реалізацію державної політики з питань контролю за додержанням законодавства про працю юридичними та фізичними особами, які використовують найману працю, а також вивести у правове поле усіх роботодавців, які мають нелегальних працівників-боржників зі сплати аліментів».