На Одещині проведено виїзні рейди комісією з питань дотримання законодавства про працю

02 лютого 2024

Головний державним інспектор Південного міжрегіонального управління державної служби з питань праці Олександр МИХАЙЛОВСЬКИМ спільно з представниками правоохоронних органів здійснив виїзді рейди щодо питань дотримання законодавства про працю.

Превентивні заходи проводилися з метою підвищення рівня легалізації зайнятості населення у роботодавців, які здійснюють діяльність на територіях Мологівської, Старокозацької та Білгород-Дністровської громад.

Під час заходів інспектором праці проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота з роботодавцями та працівниками щодо негативних наслідків використання незадекларованої праці та переваг офіційного працевлаштування.
Зокрема, наголошено на необхідності офіційного оформлення трудових відносин, оскільки офіційно зареєстрована праця є гарантією соціального захисту для найманих працівників, а для роботодавців – запорукою успішності бізнесу.

Також, інспектор акцентував увагу на порядок укладення трудових договорів та змінах що відбулися в організації трудових відносин у період воєнного стану.