На Херсонщині продовжується превентивна робота спрямована на боротьбу з незадекларованою працею

05 лютого 2024

Про необхідність та важливість офіційного працевлаштування, його переваги не припиняють інформувати фахівці Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці під час превентивних заходів.

Офіційне працевлаштування це можливість для працівника отримати економічні, соціальні та трудові гарантії, які передбачені діючим законодавством України про працю. Для роботодавця належно оформлені трудові відносини — впевненість у дотриманні працівником трудової дисципліни, чітка регламентація дотримання їх прав і обов’язків, гарантія матеріальної відповідальності працівника, праця якого передбачає обслуговування грошових, товарно-матеріальних цінностей та можливість скористатися механізмом відшкодування державою витрат роботодавця по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожного офіційно працевлаштованого працівника.

Таким чином, офіційне оформлення трудових відносин гарантує забезпечення прав і гарантій як роботодавців, так і найманих працівників.