Херсонщина: продовжується превентивна робота спрямована на попередження можливих порушень трудового законодавства

07 лютого 2024

На Херсонщині інспектори Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці продовжують проводити інформаційну роботу та консультування суб’єктів господарювання області.

Під час заходів головний державний інспектор Аліна Байрак роз’яснює підприємцям і найманим працівникам можливі ризики і наслідки незадекларованої праці. Інформує про основні відмінності та особливості застосування цивільно – правового і трудового договорів, а також про те, чому так важливо укладати з працівниками саме трудовий договір для отримання гарантій, передбачених трудовим законодавством.

Також в ході інформаційних відвідувань акцентовано увагу на останніх змінах у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану, а саме, щодо: особливостей укладання та розірвання трудового договору, тривалості робочого часу та відпочинку, зміни істотних умов праці, порядку надання щорічних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати, пільг та гарантії для осіб з інвалідністю, праці неповнолітніх тощо.

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці наголошує – шановні громадяни, усвідомте свою відповідальність! Не порушуйте законодавство, легалізуйте свою діяльність, оформіть належним чином трудові відносини, сплачуйте офіційно заробітну плату та податки.