На Одещині проведено засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

07 лютого 2024

Оптимізація трудових відносин, зниження рівня незадекларованої праці, збільшення податків – запорука економічної стабільності держави та громади.


Під час засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Болградської міської ради за участю головного державного інспектора Ольги Проданової підбито підсумки роботи за січень 2024 року та проведено аналіз надходжень податку з доходів найманих працівників у 2023 ріці.

Суб’єктів господарювання, у яких встановлено не дотримання вимог законодавства за результатами проведеного моніторингу стану оформлення трудових відносин із працівниками під час виїзних засідань, було запрошено на засіданні групи.

Запрошених роботодавців поінформовано, що незадекларована праця справляє значний негативний вплив на економічний розвиток громади, фінансовий рівень забезпечення громадян, ставить працівників в умови, що мають безліч ризиків.

За результатами засідання робочої групи вирішено у 2024 році подовжити роботу групи, проводити і надалі інформаційно-роз’яснювальну роботу у роботодавців щодо зниження рівня незадекларованої праці, про переваги офіційного працевлаштування серед населення громади та сплати обов’язкових податків та платежів.