Одещина: проведено семінар з працівниками сільськогосподарської галузі щодо належного оформлення трудових відносин

14 лютого 2024

Головним державним інспектором відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Людмилою Добровольською проведено семінар для працівників сільгосппідприємств ТОВ «Ясні зорі» та ТОВ «Подільське ЗПП» Подільського району Одеської області.

Під час заходу, увагу присутніх, акцентовано на питанні психосоціальної підтримки на робочому місці, оскільки фактор психологічної безпеки має величезну вагу в збереженні психологічної стійкості як окремого працівника, так і команди загалом. Системна турбота про психічне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини, адже це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність.

Окремо, інспекторка праці повідомила присутніх щодо прав та соціальних гарантій працівників з інвалідністю, неприпустимості мобінгу як діяння, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його ділової репутації у формі психологічного чи економічного тиску з боку роботодавця або окремих працівників.

Особи, які вважають, що вони зазнали мобінгу мають право звернутися зі скаргою до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, або до суду.

Також інспектор наголосила, що офіційне працевлаштування – це можливість для працівника отримати економічні, соціальні та трудові гарантії, які передбачені чинним законодавством України про працю.