Уникнення травмування під час експлуатації сільськогосподарської техніки: з працівниками ТОВ «МАЯК» на Одещині змоделювали ризики виникнення нещасних випадків

21 лютого 2024

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Вікторія Михайлюк провела моделювання події в ТОВ «МАЯК», де нещодавно стався нещасний випадок.


Інспектором проаналізовано акт і матеріали розслідування нещасного випадку, за допомогою чек-листа з’ясовано повноту дотримання процедури розслідування нещасного випадку та правильність оформлення акту і матеріалів розслідування.


З працівниками обговорили основні причини виникнення нещасного випадку. З метою недопущення у подальшому аналогічних нещасних випадків, інспектор роз’яснила та продемонструвала дії, які необхідно вчиняти під час експлуатації сільськогосподарської техніки при виконанні робіт по внесенню добрив в грунт.
Наголосили на заходах безпеки, яких необхідно дотримуватися при сількогосподарських роботах. Особливу увагу звернули на використання засобів індивідуального захисту під час роботи з агрохімікатами та пестицидами.


Посадовець Держпраці оцінила актуальність заходів, розроблених за результатами нещасного випадку, їх вплив на усунення причин нещасного випадку та критичних факторів в подальшому.
Присутніх ознайомлено з основними вимогами Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві (НПАОП 01.0-1.02-18).