Соціальні та трудові гарантії офіційно працевлаштованого робітника: на Одещині проведено семінар

08 квітня 2024


Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Автутовою Антоніною, за підтримки посадових осіб Лиманської селищної ради Роздільнянського району, проведено семінар із роботодавцями (фізичними та юридичними особами), мешканцями та внутрішньо переміщеними особами, зареєстрованими на території громади.

Під час зустрічі увагу присутніх зосереджено на питаннях соціальних й трудових гарантій, які має працівник у разі офіційного працевлаштування, а також наголошено на наслідки, які можуть очікувати роботодавці у разі нехтуванням вимогами національного законодавства щодо належного оформлення найманої праці.

Також, обговорено питання запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці, недопущення дискримінації та проявів мобінгу у робочому середовищі.

Окремо роз’яснено питання щодо ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, як глобального злочину та сучасної форми рабства, від якої потерпають, в першу чергу, уразливі категорії населення – молодь та жінки з дітьми, змушені тікати від війни.

Водночас присутнім роздані інформаційні буклети Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці «Задекларована праця допомагає розвивати бізнес», а також запропоновано відвідати портал Південного міжрегіонального управління, де публікуються матеріали з різних питань, а для розв’язання проблемних питань скористатися сервісом Держпраці «інтерактивний інспектор», заповнивши відповідну форму для оперативного отримання роз’яснень.