На Одещині продовжуються інформаційно-роз’яснювальні роботи щодо належного оформлення трудових відносин

08 квітня 2024


Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Наталією Ляшук проведено робочу зустріч з адміністрацією та працівниками Державної установи «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Під час заходу обговорені найбільш важливі питання, які виникають при організації трудових відносин в умовах воєнного стану, зокрема стосовно оплати праці, порядку надання відпусток та виплати компенсації за невикористані працівником відпустки при звільненні, недопущення проявів мобінгу на роботі – цькування працівника з боку його колег, підлеглих або керівництва.


Також присутнім доведено гарантії, які надаються працівникам – особам з інвалідністю, що пов’язані з укладанням та розірванням трудового договору.


Озвучені основні права у сфері праці, які часто можуть порушуватись внаслідок фактичного або приписуваного статусу ВІЛ-інфікованої особи, що в першу чергу пов’язано із дискримінацією працівників, які живуть із ВІЛ/ СНІДом, і постраждалих працівників, та забезпечення рівності трудових прав і можливостей жінок та чоловіків.