На Одещині триває надання консультативної підтримки роботодавцям та працівникам з питань застосування законодавства про працю

20 травня 2024

Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Інною Долгою проведено робочі зустрічі з керівництвом та працівниками комунальних підприємств області.

Під час зустрічей фахівцем роз’яснено особливості трудових відносин в період воєнного стану, а саме звернуто увагу на порядок укладання та припинення трудового договору, зміни істотних умов праці, надання щорічних та інших видів відпусток.

Окремо наголошено на обов’язкове дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці та недопущення утворення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам.

Окрему увагу приділено питанням забезпечення реалізації трудових прав осіб з інвалідністю, психосоціальної підтримки на робочому місці, забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок у трудових відносинах та недопущення дискримінації і проявів мобінгу (цькуванню) у колективах.

Наприкінці зустрічей поінформовано присутніх, що у разі необхідності кожен роботодавець чи працівник може звернутись у зручний спосіб до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та отримати необхідну інформаційну підтримку у сфері організації трудових відносин. Це може бути особисте звернення, у тому числі телефонним звʼязком, електронне звернення або заявка, залишена у спеціальній формі на інформаційному порталі http://pratsia.in.ua.