Поліпшення психосоціального здоров’я на роботі: з працівниками підприємства на Одещині провели технічну консультацію

27 травня 2024

Нещодавно головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Євген Аношкін провів технічну консультацію щодо покращення безпеки та психосоціального здоров’я на роботі у ТОВ «Чорноморська іграшка».

Представник Держпраці поінформував присутніх про небезпечні фактори, умови, що несуть загрозу для психосоціального здоров’я, нагадав про обов’язки роботодавця щодо забезпечення безпеки та охорони здоров’я на роботі.

Посадовець зазначив, що дані поняття відповідають змісту ст. 13 Закону України «Про охорону праці», згідно якої роботодавець зобов’язаний створити на кожному робочому місці умови праці відповідно до вимог чинного законодавства, а також забезпечити додержання вимог щодо прав працівників у сфері охорони праці.

З метою допомоги керівництву та працівникам підприємства у створенні культури безпеки та вдосконаленні охорони здоров’я на роботі фахівець Держпраці розповів про основні принципи, поняття, процеси та інструменти, необхідні для формування безпечних та здорових умов праці на робочому місці, що сприяє поліпшенню ментального здоров’я.

Наголошено на необхідності оцінювання професійних ризиків, що дасть можливість уникнути нещасних випадків та травмування на виробництві. За допомогою консультації працівники одержали необхідні знання та інструменти для створення безпечного та здорового робочого середовища.