Зменшення випадків травматизму: на Одещині проведено інформаційне відвідування

28 травня 2024

З працівниками навчального морського тренажерного центру ПП “ІМТЦ “МАРІН ПРО СЕРВІС” проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо безпечного використання засобів індивідуального захисту.

Під час заходу посадовець Південного міжрегіонального управління Держпраці Олексій Лущай розповів слухачам основні вимоги законодавства зданої теми, а також наголосив, що при правильному використанні засобів індивідуального захисту та рятувальних засобів рівень травматизму працівників морської галузі значно зменшити.

Головний державний інспектор підкреслив, що засоби колективного захисту виключають вплив на працюючого небезпечного виробничого фактору, що зумовлений рухом або переміщенням матеріального тіла. Засоби індивідуального захисту видаються робітникам індивідуально. Вони забезпечують захист органів людини від дії шкідливих та небезпечних виробничих факторів.

Окремо учасникам заходу зазначили, що  керівництву підприємства необхідно здійснювати психосоціальну підтримку підлеглим працівникам. Інспектор підкреслив, що системна турбота про ментальне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини, особливо під час військових дії на території країні.