На Одещині тривають заходи що зменшення виробничого травматизм під час виконання робіт

06 червня 2024

Фахівцями Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено превентивний захід у одному із підприємств області.


Розглянуто питання профілактики виробничого травматизму, шляхи зменшення кількості випадків травмування працівників під час виконання робіт та попередження випадків прихованого травматизму.


На зустрічі посадові особи зазначили, що роботи на висоті – це роботи, що виконуються на висоті 1,3 м і більше від поверхні ґрунту, перекриття або робочого настилу, у тому числі з робочих платформ підйомників і механізмів, а також на відстані менше 2 м від неогороджених перепадів на висоті 1,3 м і більше.


На кожному підприємстві залежно від місцевих умов і особливостей виробництва роботодавець затверджує наказом перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками.


Працівники, які виконують роботу на висоті, зобов’язані: знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів та інструкцій з охорони праці, що стосуються їх робіт чи професій; дбати про особисту безпеку, а також про безпеку оточуючих людей під час виконання будь-яких робіт; виконувати роботи із застосуванням касок, запобіжних поясів, інших засобів індивідуального та колективного захисту; проходити в установленому порядку медичний огляд.