Безпечне використання рятувальних та індивідуальних засобів захисту: на Одещині проведено технічну консультацію

06 червня 2024

З працівниками навчального морського тренажерного центру ТОВ «Альфа-трейнінг», говорили про безпечне використання індивідуальних та рятувальних засобів захисту.

Фахівець Держпраці роз’яснив основні вимоги законодавства з безпечного використання засобів індивідуального захисту, а також наголосив, що при правильному використанні засобів індивідуального захисту та рятувальних рівень травматизму працівників морської галузі можливо зменшити.

Інспектор зазначив, що виробничий травматизм часто зростає внаслідок неправильного використання індивідуальних та рятувальних засобів захисту. Засоби колективного захисту виключають вплив на працюючого небезпечного виробничого фактору, що зумовлений рухом або переміщенням матеріального тіла.

Що стосується засобі індивідуального захисту, вони видаються робітникам індивідуально. Вони забезпечують захист органів людини від дії шкідливих та небезпечних виробничих факторів.

Окремо учасникам заходу роз’яснено про необхідність суворого дотримання з боку роботодавця вимог нормативно-правових актів з охорони праці і, перш за все, Закону України «Про охорону праці».