На Одещині продовжуються зустрічі з підприємцями щодо попередження випадків прихованого травматизму

12 червня 2024

Головний державний інспектор управління інспекційної діяльності в Одеській області Олександр Баландюк провів технічну консультацію з працівниками ТОВ ” Едвін” щодо попередження випадків прихованого травматизму.


Представник Держпраці проконсультував працівників з питань запобігання нещасним випадкам на виробництві. Посадовець пояснив, що прихований нещасний випадок на виробництві— це випадок, про який роботодавець, потерпілий або працівник, який його виявив, не повідомив у встановлений строк відповідним органам та установам, та/або нещасний випадок, розслідування якого не проведено.


Інспектор зазначив, якщо нещасний випадок приховується та не проводиться розслідування, виникає загроза його повторення. Таким чином роботодавець наражає своїх працівників на небезпеку на робочому місці, чим порушує їх конституційне право на належні, безпечні і здорові умови праці.


Погоджуючись на приховування нещасного випадку, потерпілий не лише стає співучасником злочину, але ще і лишає себе можливості отримання оплати витрат на проведення професійної реабілітації, оплати соціальних послуг, а також страхових виплат.