Виконання Плану роботи ПМУ на 2024, Національного плану та доручень Державної служби України з питань праці за І півріччя відділ з питань праці управління інспекційної діяльності у Миколаївській області

На виконання п. 1.1 Плану роботи Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці на 2024 (далі – План) за перше півріччя 2024 року відділом:

на підставі отриманих від ГУ ДПС у Миколаївській області матеріалів фактичних перевірок ПМУ винесено 9 постанов на загальну суму 675 000 грн та 1 попередження.

Проведено

  • 5 круглих столів:
          1. За участю керівного складу провідних секторів Вознесенської районної військової адміністрації;
          2. Спільно з представниками Вознесенського відділу Управління ДМС у Миколаївській області;
          3. З працівниками Управліненя соціального захисту населення Вознесенської МР;
          4. З представниками Вознесенського відділу НБПД Південного управліненя НБПД;
          5. За участю ДМС у Миколаївській області.
  • 5 нарад:
    1.Проведено міжвідомчу нараду спільно з представниками регіональних органів Служби безпеки України, Національної поліції та органів охорони Державного кордону Державної прикордонної служби України з питань незадекларованої праці, незаконної міграції та протидії торгівлі людьми.
    2.Проведено нараду за участю: фахівців Кривоозерської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області, Фінансового Управління Кривоозерської селищної ради, Кривоозерського Управління Первомайської філії Миколаївського ОЦЗ, відділу Економічного розвитку торгівля і туризму Кривоозерської селищної ради, управління соціальної політики та охорони здоров’я Кривоозерської селищної ради;
    3.Нарада за участю начальника управління інспекційної діяльності у Миколаївській області та тимчасовою комісією по заборгованості заробітної плати на підприємстві.
    4. Проведено 1 нараду спільно з представниками Державної служби зайнятості у Казанківському відділі Баштанської філії Миколаївського ОЦЗ.
    5. Проведено 1 нараду спільно з представниками Миколаївського обласного відділеня Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області та Пенсійного фонду України в Миколаївській області.
  • Засідання робочої групи 3: Проведено 2 засідання комісії з питань легалізації трудової зайнятості населення в Арбузинській селищній раді та Южноукраїнській міські раді.
  • Проведено 1 засідання робочої групи спільно з представниками Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області, Пенсійного фонду України в Миколаївській області та Миколаївської філії Миколаївського обласного центру зайнятості.
  • Надано 11 статей в рубрику “Запитання відповідь” для публікації на сайті ПМУ та надано 11 пропозицій до Держпраці щодо наповнення рубрики “Запитання-відповіді” на інформаційному порталі.
  • Надано 911 відповідей в сервісі “інтерактивний інспектор”.
  • Опубліковано 94 публікації на веб-сайті і сторінці у Facebook Південного міжрегіонального управління прес-релізів та новин про боротьбу з незадекларованою працею з метою примноження профілактичного і стримувального ефекту.
  • З метою примноження профілактичного і стримувального ефекту, розповсюджено 31 статтю для розміщення на сайтах і сторінках органів місцевого самоврядування та соціальних партнерів.
  • Розміщено 5 інформаційних статтей у друкованих ЗМІ, розповсюджено 4839 буклетів при проведені інформаційно-роз’яснювальних робіт.
  • Проведено 11 інформаційних заходів у закладах середньої, вищої та професійно-технічної освіти щодо популяризації серед дітей та молоді легальних трудових відносин, запобігання використання дитячої праці та трудової експлуатації.
  • Проведено 2093 інформаційних відвідування роботодавців з метою інформування про ризики і наслідки незадекларованої праці та як результат легалізовано працю 1017 осіб.

На виконання п. 1.2 Плану з реалізація інформаційних кампаній з питань протидії торгівлі людьми та щодо збереження життя та здоров’я працівників на роботі, посадовими особами відділу спільно з представниками міграційної поліції у Миколаївській області провели інформаційні відвідування у рамках реалізації Оперативного плану заходів по боротьбі з торгівлею людьми ЕМРАСТ на 2024 рік.

На виконання п. 1.9, а саме забезпечення функціонування сервісу онлайн консультування «інтерактивний інспектор» – відділом надано 911 відповідей.

На виконання п. 1.10 посадовими особами відділу під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, також доводиться до суб’єктів господарювання щодо необхідності запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці, розповсюджено 1132 буклети.

На виконання п. 2.1 Плану за І півріччя посадовими особами відділу з питань праці управління інспекційної діяльності у Миколаївській області проведено 28 перевірок, з них: перевірка виконання припису – 6; за зверненням фізичної особи (фізичних осіб) – 22; складено актів про неможливість проведення заходу контролю – 11; складено протоколів – 4, з них за ч.1 статті 41 КУпАП – 2, за статтею 41-2 КУпАП – 2. Винесено постанови за абз.7 ч.2 ст. 265 КЗпП (недопуск) – 2, на загальну суму – 45 300 грн. Складено приписів – 8.

1. На виконання окремого доручення голови Державної служби України з питань праці Ігоря ДЕГНЕРИ від 01.02.2024 №Д-13/1/2.1-24а посадовими особами відділу щомісячно звітується щодо реалізації положень Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2024 рік.

2. На виконання п. 1 окремого доручення голови Державної служби України з питань праці Ігоря ДЕГНЕРИ від 23.04.2024 №Д-33/1/2.1-24а посадовими особами відділу за І півріччя проведено 3 заходи контролю на підприємствах боржниках. На виконання п. 2 окремого доручення за І півріччя здійснено контроль за виконанням приписів про усунення виявлених порушень, внесених за результатами попередніх заходів, проведених у 2023 році, а саме проведено 6 перевірок виконання приписів на підприємствах.

3. На виконання окремого доручення голови Державної служби України з питань праці Ігоря ДЕГНЕРИ від 08.02.2024 № Д-16/1/2.1-24а «Про заходи щодо протидії торгівлі людьми з метою трудової експлуатації» посадовими особами відділу щомісячно заповнюється онлайн таблиця про проведені заходи за наданим в дорученні посиланням.

Кількість постів у соцмережах (без перепостів) – 20

Кількість публікацій у друкованих ЗМІ (паперові газети і журнали) – 6

Кількість публікацій на сайтах (МУД, управлінь інспекційної діяльності, партнерів тощо) – 8

Кількість масових заходів (семінари, вебінари, круглі столи тощо) – 61

Розповсюджено буклетів – 4078

Охоплено осіб – 7716