Оформлення трудового договору: на Одещині проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу

11 липня 2024

Задекларована праця має безліч переваг, які стосуються як працівників, так і суспільства в цілому. Трудовий договір визначає права і обов’язки обох сторін, що забезпечує захист працівника від можливих зловживань та непорозумінь. Професійні відносини, що ґрунтуються на трудовому договорі, створюють стабільні умови для працівника, дозволяючи йому бути впевненим у майбутній зайнятості.


Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Оленою Мяловою, спільно з робочою групою по легалізації, проведено інформаційний захід серед роботодавців, які здійснюють підприємницьку на території області.

Під час візиту інспектором праці наголошено на перевагах офіційного працевлаштування та гарантії для працівників, які працюють за трудовим договором.


Також зосереджено увагу на особливості трудових відносин в умовах воєнного стану, запобігання та протидії мобінгу (цькуванню), та на умови працевлаштування неповнолітніх.
Одночасно, роботодавців та працівників повідомлено, що у разі потреби та бажання одержати консультативну допомогу, – вони можуть звернутися у зручний спосіб до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. Це може бути особисте звернення, в тому числі телефоном, електронне звернення або заявка, залишена у спеціальній формі на інформаційному порталі pratsia.in.ua.