Безпечна експлуатація генераторів: на Одещині проведено превентивний захід

15 липня 2024

В умовах відсутності або перебоїв у електропостачанні генератори є незамінним обладнанням. Вони широко використовуються на підприємствах для забезпечення безперебійної роботи. Проте їх використання вимагає суворого дотримання правил безпеки, за для уникнути травм, пожеж або інших небезпечних ситуацій.

На заході фахівець Держпраці розповів, що під час підключення генератора до споживачів необхідно дотримуватися інструкції з підключення та його експлуатації. Необхідно перевірити технічні характеристики, специфікацію та потужність даної моделі генератора та перед підключенням одягнути сухий захисний одяг (гумові рукавички, взуття на гумовій підошві, бажано засоби захисту органів зору та слуху).

При підключенні електричних приладів необхідно використовувати подовжувачі й кабелі високої якості, без пошкоджень і порізів. На вилках електроприладів повинен бути заземлюючий контакт.

Експлуатацію генератора необхідно здійснювати відповідно до технічної документації та рекомендацій виробника.

Перед пуском генератора необхідно перевірити стан електропроводки, та споживачів усунути їх пошкодження. Також необхідно усунути перекручування дротів, контакту з гарячими поверхнями, наявність корозії на контактах. Електричні елементи генератора повинні бути заземлені, також необхідно уникати контакту силових контурів генератора з водою та іншими предметами.

Генератор не бажано вмикати в умовах підвищеної вологості, під час дощу або снігу. Також слід уникати контакту з елементами генератора, які обертаються.