Ринковий нагляд: проведено низку інформаційно-роз’яснювальних заходів

25 липня 2024

питань праці проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи з суб’єктами господарювання міста Миколаїв. Під час візиту розглянуто загальні питання ринкового нагляду, а саме, вимоги до Технічного регламенту засобів індивідуального захисту, Технічного регламенту безпеки машин та Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском.

В процесі спілкування з керівниками та співробітниками роз’яснено мінімальні вимоги технічних регламентів, обговорені найбільш складні їх положення та норми, такі як:
1) Наявність на продукції Національного знака відповідності (у тому числі ідентифікаційного коду призначеного органу з оцінки відповідності), якщо його нанесення на продукцію передбачено технічним регламентом (ПКМУ від 29 листопада 2001 р. № 1599 «Про затвердження опису та правил застосування Національного знака відповідності»).

2) Наявність супровідної документації, яка має додаватися до відповідної продукції (зокрема інструкція з користування продукцією), етикетка, маркування, інших позначок, якщо це встановлено нормативно-правовими актами (у тому числі технічними регламентами), та їх відповідність встановленим вимогам.

3) Наявність декларації про відповідність, якщо згідно з технічним регламентом відповідний вид продукції при її розповсюдженні має супроводжуватися такою декларацією, так як це є основним документом, який повинен мати розповсюджувач.