Дотримання вимог охорони праці під час робіт підвищеної небезпеки: на Одещині проведено технічну консультацію

01 серпня 2024

Головний державний інспектор Олександр Надельниченко провів інформаційно-роз’яснювальний захід щодо безпечного виконання робіт на висоті та у діючих електроустановках для працівників підприємства ТОВ «Райенерго-Ізмаїл».


Посадовець спілкувався з бригадою безпосередньо на робочому місці під час ремонту ПЛ 0,4 кВ, та обрізкою дерев. Енергетиків проконсультували щодо безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки та нагадали вимоги до обладнання та устаткування підвищеної небезпеки.


Особливу увагу роботодавців звернено на недопущення нещасних випадків і прихованого травматизму на виробництві. Інспектор наголосив на важливості попередження випадків прихованого травматизму.


Посадовець звернув увагу на забезпечення контролю за додержанням вимог Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті. Наголосив на тому, що працівники, які виконують роботу на висоті, зобов’язані: знати і виконувати вимоги Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті, інших нормативно-правових актів та інструкцій з охорони праці, що стосуються їх робіт чи професій. Дбати про особисту безпеку, а також про безпеку оточуючих людей під час виконання будь-яких робіт. Виконувати роботи із застосуванням касок, запобіжних поясів, інших засобів індивідуального та колективного захисту. Проходити в установленому порядку медичний огляд.