Питання безпечного виконання робіт обговорили з працівниками ТОВ «ОБ’ЄКТ СЕРВІС» на Одещині

09 серпня 2024

На Одещині проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо попередження нещасних випадків на виробництві та безпечного виконання робіт з підвищеною небезпекою.

З цією метою головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Валентин Медюк провів технічні консультації на робочих місцях з працівниками ТОВ «ОБ’ЄКТ СЕРВІС».

Під час зазначеного заходу особливу увагу було приділено питанням безпечного виконання робіт на висоті.

 Так, роботи, які виконуються на висоті, належать до категорії робіт з підвищеною небезпекою відповідно до Переліку робіт з підвищеною небезпекою. Керівники робіт та працівники, які виконують такі роботи, повинні проходити професійний добір.

Працівники, які виконують роботу на висоті, зобов’язані: знати і  виконувати вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці,  дбати про особисту безпеку, а також про безпеку оточуючих людей під час виконання будь-яких робіт; виконувати роботи із застосуванням засобів індивідуального та колективного захисту; проходити в установленому порядку медичний огляд.

Не дозволяється виконувати роботи на висоті у відкритих місцях при швидкості вітру 10 м/с і більше, при ожеледиці, грозі або тумані, який затрудняє видимість в межах фронту робіт, а також у  нічний  час  при  недостатній  освітленості та якщо температура повітря вище плюс 35 град. С або нижче мінус 20 град. С. Невідкладні роботи  на  висоті  в  більш  складних  погодних умовах (при інших температурах тощо) виконуються за рішенням роботодавця.