На Одещині проведено технічну консультацію щодо безпечної експлуатацію обладнання, деталі якого рухаються чи обертаються

12 серпня 2024

Головним державним інспектором Євгенією Матюхіною проведено технічну консультацію на підприємстві машинобудівної галузі.


Під час заходу працівникам нагадали про безпеку під час експлуатації обладнання, машин і механізмів, деталі яких рухаються або обертаються, закрема:
-обладнання, що надається працівникам та ними використовується за призначенням, має бути технічно справним і відповідати:
– вимогам технічних регламентів;
– загальним вимогам безпеки до обладнання, що зазначені у нормативно-правових актах з охорони і гігієни праці та відповідних нормативних документах на його виготовлення.


Фахівець Держпраці розповіла, що обладнання, під час експлуатації якого можливе виділення шкідливих речовин у повітря робочої зони, має бути обладнане місцевою вентиляцією. Пуск місцевої вентиляції має бути зблокований із пуском технологічного обладнання.


Рівень шуму виробничого обладнання не має перевищувати встановлених норм. У разі перевищення допустимих норм шуму робочої зони працівники мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту органів слуху.