На Одещині тривають заходи інформаційного характер

12 серпня 2024

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провів превентивний захід у КНП «Южненська міська лікарня» ЮМР.

Під час технічної консультації на робочих місцях посадовець звернув увагу на заходах з недопущення виробничого травматизму, наголосив на дотриманні основних вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого ПКМУ від 17.04.2019 №337.

Так, згідно вимог Порядку у разі настання нещасного випадку не пізніше наступного робочого дня після отримання інформації про нещасний випадок на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Розслідування нещасного випадку комісією підприємства проводиться протягом п’яти робочих днів з дня утворення комісії. А у разі виникнення потреби у проведенні лабораторних досліджень, експертизи, випробувань для встановлення обставин і причин настання нещасного випадку, розслідування може бути продовжене роботодавцем за письмовим погодженням з територіальним органом Держпраці за місцем настання нещасного випадку.

Також під час заходу посадовець акцентував увагу на необхідності запровадження програми психосоціальної підтримки, ознайомив керівництво лікарні з шаблоном, який допоможе розробити письмову політику щодо психосоціальної підтримки на робочому місці та адаптувати її до потреб підприємства.