На Одещині проведено інформаційно-роз’яснювальний захід щодо безпечної експлуатації електроустановок споживачів

15 серпня 2024

Інспектором відділу з питань безпеки праці проведено превентивний захід з працівниками ТОВ «Агрофірма «Шабо» щодо дотримання вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

Зазначено, що працівники, які обслуговують електроустановки, зобов’язані знати ці Правила відповідно до займаної посади чи роботи, яку вони виконують, і мати відповідну групу з електробезпеки згідно з такими вимогами:

1) для одержання групи I, незалежно від посади і фаху, необхідно пройти інструктаж з електробезпеки під час роботи в даній електроустановці з оформленням в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці.

Інструктаж з електробезпеки на І групу має провадити особа, відповідальна за електрогосподарство, або, за її письмовим розпорядженням,– особа зі складу електротехнічних працівників з групою ІІІ.

Мінімальний стаж роботи в електроустановках і видання посвідчень працівникам з групою I не вимагаються;

2) особам молодшим за 18 років не дозволяється присвоювати групу вище II.

Під час проведення технічної консультації інспектор акцентував увагу на наявності дозвільних документів на експлуатацію машин, механізмів та обладнання підвищеної небезпеки, проведення для працівників спеціального навчання і перевірки знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.