На Миколаївщині тривають інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо дотримання вимог законодавства з питань гігієни праці та впровадження політики психосоціальної підтримки на робочих місцях

20 серпня 2024

Фахівці міжрегіонального управління провели інформаційне відвідування у комунальному некомерційному підприємстві «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3». На заході обговорили питання організації та проведення обов’язкових медичних оглядів працівників, порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці, дії роботодавця у разі професійних захворювань медичних працівників на COVID -19.

Окремо посадовці наголосили на важливості впровадження психосоціальної підтримки на робочому місці. Начальник відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Юлія Пономарьова розповіла присутнім основні етапи та цілі даної ініціативи, яка базується на формулюванні безпечного середовища в сфері праці, де принцип конфіденційності й відсутність стигми та дискримінації має пріоритетне значення. Наразі працівники центру періодично приймають участь у тренінгах, які сприяють покращенню та збереженню ментального здоров’я, що в свою чергу запобігає емоційному та професійному вигорянню.