На Одещині проведено семінар щодо важливості офіційного працевлаштування у рамках інфокампанії «Виходь на світло!»

23 серпня 2024

Фахівцями Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено семінар для працівників та адміністрації ТОВ «ТАВРІЯ-В».

Під час семінару інспектори Держпраці висвітлили важливі питання, що стосуються переваг офіційного працевлаштування та дотримання трудового законодавства в умовах воєнного стану. Учасникам було надано детальну інформацію щодо норм Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Інспектори наголосили на необхідності адаптації трудових відносин для забезпечення прав і інтересів як працівників, так і роботодавців.

Особливу увагу приділено питанням, які виникають у працівників кадрового відділу філії, стосовно норм чинного законодавства про працю. У режимі живого спілкування інспектори надали чіткі роз’яснення та відповіді на актуальні запитання.

Кампанія «Виходь на світло» акцентує увагу на тому, що офіційне працевлаштування є не лише законодавчою вимогою, але й запорукою соціального захисту працівників. Під час семінару інспектори наголосили, що офіційне оформлення трудових відносин гарантує працівникам доступ до соціальних пільг, медичного страхування, пенсійного забезпечення та інших важливих гарантій.