На Херсонщині триває проведення інформаційної кампанії “Виходь на світло!”.

11 вересня 2024

З метою інформування всіх громадян про ризики і наслідки незадекларованої інспектором відділу з питань праці проведено інформаційно- роз’яснювальну роботу під час відвідування суб’єктів господарювання у сфері торгівлі.

У ході розмови з присутніми акцентовано увагу на тому, що задекларована праця сприяє економічному зростанню країни, підтримує державний бюджет та посилює нашу обороноздатність під час війни.

Додатково повідомлено, що роботодавці, які вдаються до використання незадекларованої праці, також наражають себе на значні ризики. У разі виявлення таких порушень їх можуть притягнути до адміністративної та кримінальної відповідальності, зупинити діяльність підприємства тощо. Крім того, компанії, що вдаються до тіньових схем, часто стикаються з труднощами в розвитку бізнесу та мають погану репутацію.

Інспектор відповіла на актуальні запитання стосовно вимог чинного законодавства, щодо правильного оформлення трудових відносин та розповіла які зміни відбулись в законодавстві про працю під час запровадження воєнного стану.