На Одещині розглянуто питання охорони праці та безпеки під час виконання робіт на підприємстві

12 вересня 2024

Фахівець Південного міжрегіонального управління Держпраці Євген Крикунов провів технічну консультацію на робочих місцях з працівниками ТОВ «Родіна-Віта» щодо дотримання основних вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці а саме: проведення стажування, дублювання і допуск працівників до роботи.


Так, новоприйняті на підприємство працівники після первинного інструктажу на робочому місці до початку самостійної роботи повинні під керівництвом досвідчених, кваліфікованих працівників пройти стажування протягом 2-15 змін або дублювання не менше шести змін.


Стажування або дублювання проводиться, як правило, під час професійної підготовки на право виконання робіт підвищеної небезпеки у випадках, передбачених нормативно-правовими актами з охорони праці.

Перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), а також тривалість стажування (дублювання) визначаються керівником підприємства відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці. Тривалість стажування (дублювання) залежить від стажу і характеру роботи, а також від кваліфікації працівника. Стажування (дублювання) проводиться за програмами для конкретної професії, які розробляються на підприємстві відповідно до функціональних обов’язків працівника і затверджуються роботодавцем (керівником структурного підрозділу).


Також посадовець нагадав присутнім про безпеку під час експлуатації сільськогосподарської техніки.