На Одещині працівників сільськогосподарських підприємств поінформовано щодо безпечного виконання робіт

13 вересня 2024

Фахівцями Південного міжрегіонального управління Держпраці проведено семінар з питань безпеки під час виконання аграрних робіт для працівників сільськогосподарських підприємств області. Під час проведення превентивного заходу розглянуто основні питання Закону України «Про охорону праці».

Інспектор міжрегіонального управління наголосив, що працівники під час прийняття та на роботу повинні проходити інструктаж з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим і правил поведінки у разі виникнення аварії за рахунок роботодавця. Працівникам, зайнятим на роботах з підвищеною небезпекою або там, де є потреба у професійному доборі, необхідно щороку здійснювати спеціальне навчання і перевірку знань щодо відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.

Окремо посадовець розповів, що представники підприємства, діяльність яких пов’язана з організацією безпечного ведення робіт, під час прийняття на роботу і періодично, один раз на три роки, проходять навчання, а також перевірку знань з питань охорони праці за участю профспілок.
На заході наголошено на тому, що не допускаються до роботи працівники, (у тому числі посадові особи), які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з охорони праці.