Миколаївщина: активно продовжуються проведення інформаційно-роз’яснювальних заходи щодо впровадження психосоціальної підтримки на робочих місцях

16 жовтня 2024

Фахівцями Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, в стінах закладу дошкільної освіти №117, організовано круглий стіл з працівниками закладу щодо запровадження та реалізації програм психосоціальної підтримки на робочих місцях.


Під час заходу наголошувалося, що турбота про ментальне здоров’я працівників є невід’ємною частиною безпеки та здоров’я на роботі. Це може врятувати життя, запобігти травмуванню, зберегти кадровий потенціал, підвищити продуктивність і мотивацію. Важливим аспектом ментального здоров’я є психосоціальна підтримка на робочому місці.


Особливу увагу приділено алгоритму впровадження даної ініціативи, який має бути системним і постійним, із профілактичним підходом. Але для цього необхідна чітка політика і програма заходів у розробці і складанні, яких надається можливість інформаційного супроводу фахівцями Держпраці.