Безпечна експлуатація кисневого обладнання: на Одещині проведено технічну консультацію

21 жовтня 2024

Інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провів інформаційний захід щодо безпечної експлуатації кисневого обладнання у КНП «Білгород-Дністровська центральна районна лікарня» БМР.

Фахівець зазначив, що роботодавець зобовʼязаний забезпечити умови експлуатації і утримання кисневого обладнання у справному стані відповідно до вимог Технічного регламенту обладнання, що працює під тиском та Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.

Експлуатація будь-якого кисневого обладнання на підприємстві повинна здійснюватися відповідно до вимог паспорту заводу-виробника та інструкції з охорони праці, що діє в межах підприємства.

Також наголошено, що кисневе обладнання належить до об’єктів підвищеної небезпеки та потребує неухильного дотримання вимог з безпеки праці. До обслуговування цього обладнання допускаються працівники не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, про що мають відповідне посвідчення. Періодична перевірка теоретичних знань і практичних навичок обслуговуючого персоналу повинна проводитися не рідше одного разу на 12 місяців. Працівники, які не пройшли перевірку знань з охорони праці та не мають посвідчення, не можуть бути допущені до самостійної роботи та експлуатації обладнання.