На розгляд вересневої сесії Мостівської сільської ради буде винесено питання визначення уповноваженої посадової особи – інспектора праці

03 серпня 2017

Темою зустрічі інспектора праці Держпраці у Миколаївській області Івана Гусарова та голови Мостівської сільської ради Надії Бабанської стало обговорення можливості та необхідності винесення на вересневу сесію питання щодо визначення уповноваженої посадової особи  відповідальної за реалізацію контрольних повноважень зі здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Під час обговорення розглядались передумови для здійснення ефективного виконання контрольних повноважень, зокрема, вжиття організаційних заходів. Без уваги також не залишились основні засади здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про працю. Увага була  сфокусована на підставах проведення інспекційних відвідувань, правах інспекторів праці та заборонах.

На думку учасників зустрічі заходи контролю за додержанням законодавства про працю спровокують учасників трудових взаємовідносин грати у рамках правового поля, створити конкурентне середовище, збільшити надходження до бюджету.