ТОВ “Технологічна група”: спільні кроки у попередженні профзахворювань

29 серпня 2017

До посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області звернулось керівництво ТОВ  “Технологічна група” за допомогою щодо  визначення категорій працюючих, що підлягають періодичному медичному огляду.

Саме з метою проведення обстеження  робочих місць для визначення категорій працюючих, що підлягають періодичному медичному огляду, на ТОВ “Технологічна група”  завітала заступник  начальника відділу з питань гігієни праці  Марія Алієва.

Як відомо, головне призначення проведення періодичних медичних  оглядів є своєчасне виявлення ранніх ознак загальних та професійних захворювань, динамічне спостереження за  станом  здоров’я працівників, оцінка можливості продовження роботи у умовах дії конкретних факторів, а також розробка відповідних лікувальних та оздоровчих заходів для працівників групи ризику.

Зазначимо, що  ТОВ “Технологічна група”  спеціалізується на розробці корисних копалин ( піску) на землях  Вознесенського  району.  Загальна кількість працюючих на підприємстві складає 18 осіб.

Під час спілкування з співробітниками підприємства Марія Алієва надала роз’яснення стосовно порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій визначеного Наказом МОЗ № 246 від 21.05.2007 року, детально зупинилась на особливостях заповнення та узгодження акту визначення категорії працівників, які підлягають  попередньому (періодичним) медичному огляду. Серед рекомендацій наданих у розмові було вказано, що медичні огляди працівників необхідно проводити лише в лікувально-профілактичних закладах, що визначені наказом управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації.

За підсумками заходу за структурними підрозділами ТОВ «Технологічна група» виявлено категорії професій, що підлягають періодичному медичному  огляду.