Співпраця інспекторів праці управління Держпраці у Миколаївській області з фахівцями Корабельного РЦЗ у напрямку додержання законодавства про працю щодо осіб, які були призвані на військову службу під час мобілізації

06 вересня 2017

У Корабельному району центрі зайнятості міста Миколаєва відбулась зустріч інспекторів праці управління Держпраці у Миколаївській області з шукачами роботи, з числа військовослужбовців, учасників АТО.

Під час спілкування між учасниками зустрічі встановилась товариська (довірлива) розмова. Учасники зустрічі обсудили питання матеріального забезпечення та соціальних послуг за загальнообов’язковим державним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Крім того, без уваги співрозмовників не залишилось обговорення прав та гарантій передбачених законодавством про працю військовослужбовцям, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Серед іншого інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Олена Пшенична  розповіла про  додаткові гарантії трудових прав інвалідів війни. Також, учасникам зустрічі було роз’яснено, що при прийнятті на роботу інвалідів, які направлені відповідно до рекомендації медико-соціальної експертної комісії, випробування при прийнятті на роботу не встановлюється; робота інвалідів у нічний час, а також залучення інвалідів до надурочних робіт допускається лише за їх згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям та інше.

Наприкінці заходу, присутнім запропоновано у разі необхідності звертатися до управління Держпраці у Миколаївській області задля отримання роз’яснень із застосування норм трудового законодавства.