На виробничій нараді ФТВТ «Фірма «Аура» фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області розкрито чинники надійної та безпечної експлуатації будівель і споруд

07 вересня 2017

Забезпечити надійність, комфортність та безпечність перебування працівників на території підприємства можна шляхом належного догляду, своєчасного і якісного проведення ремонту виробничих будівель разом з інженерними комунікаціями, санітарно-технічними пристроями, включаючи вводи водопроводу і каналізаційні випуски, електричне освітлення, планування прилеглої безпосередньо до будівлі території і брукування навколо будівель і споруд доріг, водопровідно-каналізаційних споруд, мереж теплофікації і газозабезпечення, електрозабезпечення і зв’язку, а також різних естакад, платформ, відкритих складів та інших споруд.

Саме цієї думки додержувалася головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Артеменко під час виступу на виробничій нараді на акціонерному товаристві відкритого типу “Фірма “Аура”.

Під час наради було визначено вимоги, яких необхідно дотримуватись задля забезпечення безпеки перебування працівників та інших осіб-візитерів  на території підприємства. Так, сприяючи забезпеченню безпеки на підприємстві, проїзди і проходи до будівель, споруд мають бути завжди вільними, утримуватись справними і перебувати у задовільному стані у будь-яку пору року. Крім того, усі будівлі, споруди, приміщення і територія повинні своєчасно очищатися від сміття та постійно утримуватися у чистоті. Горища, електрощитові та інші технічні приміщення не повинні використовуватися не за призначенням, зокрема для збереження меблів, устаткування, інших сторонніх предметів. Двері горищ, електорощитових необхідно утримувати зачиненими. На дверях цих приміщень повинно бути вказане місце знаходження ключів. Розміщення у приміщеннях меблів та обладнання слід здійснювати таким чином, щоб забезпечувався вільний евакуаційний прохід до дверей виходу.

У заключній частині заходу були окреслені обов’язки відповідального за безпечну експлуатацію будівель та споруд, визначено перелік документів, що необхідно складати за результатами проведення заходів нагляду, складено перелік інформаційно-координаційних табличок території підприємства.