У структурних підрозділах Березанської РДА фахівцями управління Держпраці Миколаївській області роз’яснено організаційні аспекти попередження професійних захворювань, нещасних випадків, аварій у процесі трудової діяльності

08 вересня 2017

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Артеменко у супроводі  керівника апарату Березанської райдержадміністрації провела профілактичний захід щодо забезпечення дотримання вимог законодавства з питань охорони праці структурними підрозділами Березанської райдержадміністрації.

Під час заходу основну увагу було сконцентровано на веденні  необхідної документації з охорони праці, зокрема організаційно-розпорядчих документів стосовно системи управління охороною праці, призначення відповідальних осіб, які безпосередньо пов’язані з організацією безпечного ведення робіт, посадових інструкцій працівників тощо. Роз’яснення надано з урахуванням специфіки видів діяльності установ, чисельності  працівників, умов праці та інших факторів.

Особлива увага була приділена проходженню навчання та перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та інших працівників, а також, відстороненню від роботи працівників, які не пройшли навчання, інструктаж і та перевірку знань з питань охорони праці.

Учасникам було наведено приклади нещасних випадків, які сталися з працівниками під  час виконання трудових обов’язків, на території Миколаївщини та країни в цілому. Разом з цим, роз’яснено причини та обставини, що призвели до їх настання.