Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області надали ОСББ «Затишний дім МК» «зелену картку» на початок експлуатації пасажирського ліфту

20 жовтня 2017

Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області прийняли участь у пуску в експлуатацію пасажирського ліфту 1 секції новобудови, що знаходиться на експлуатації у об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Затишний дім МК» за адресою: Мостобудівельників, 18, м.Миколаїв.

В сучасних умовах ліфти для житлових будинків – це не просто засіб пересування, а й показник наскільки учасники проекту відповідально ставляться до майбутньої експлуатації будинку. Як відомо, ліфти належать до механізмів підвищеної небезпеки. Тому важливо, щоб такий корисний та небезпечний об’єкт було встановлено відповідно до проектно-технічної документації житлового будинку, а його експлуатація проводилась відповідно вимог Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів, затверджених наказом Держгірпромнагляду № 190 від 01.09.2008, та інструкції заводу виробника.

Під час огляду ліфту фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області було звернуто увагу посадових осіб ОСББ «Затишний дім МК» на складові безпечної експлуатації ліфту.

За результатами заходу посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області об’єкт підвищеної небезпеки  допущено до експлуатації.