Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області вказано ТОВ «Миколаїврибпром» на безумовне забезпечення безпеки виробничих процесів

27 жовтня 2017

На виконання плану проведення перевірок на 2017 рік управлінням Держпраці у Миколаївській області у період з 11 по 24 жовтня 2017 року проведено планову перевірку стану охорони праці та промислової безпеки в ТОВ «Миколаїврибпром».

У ході перевірки було обстежено промислові об’єкти Новоодеського підприємства з виробництва рибних консервів, виявлено 52 порушення вимог нормативних актів з охорони праці. Керівництво підприємства попереджено, що необхідно призупинити роботи та подальшу експлуатацію обладнання по 6 пунктах акту перевірки.

Впродовж заходу посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області проводилася роз’яснювальна робота з мінімізації ризиків виробничого травматизму.

Під час заходу було відзначено, що механізація та автоматизація технологічного процесу на підприємстві  забезпечує заміну ручної праці, що сприяє зниженню загрози виробничого травматизму. Проте, обладнання, що входить до технологічної лінії з виробництва консервів вимагає максимальної уваги щодо безпечної експлуатації.   Саме тому, задля безпеки виробництва необхідно приділити особливу увагу посудинам, що працюють під тиском (автоклавам, котлам), транспортерним лініями, а також складовим електрогосподарства підприємства.

Посадові особи підприємств ставляться з упередженням до дозвільного та декларативного підходу, який використовує держава у нагляді за станом охорони праці та промислової безпеки на підприємствах. Між тим, саме через виконання певних дій, які передбачені зазначеними підходами, створюються відповідні умови для попередження виникнення  виробничого травматизму, професійних захворювань та аварій на виробництві.