Управління Держпраці у Миколаївській області стає ближче до представників малого та середнього бізнесу

01 грудня 2017

Проведена у поточному році робота та зміни чинного законодавства щодо здійснення підприємницької діяльності, як вже чинні так і ті, які пропонуються до впровадження, ці та інші питання обговорювалися 30 листопада 2017 під час засідання Регіональної ради підприємців при Миколаївській ОДА (далі – Регіональна рада).

До участі у засіданні Регіональної ради була запрошена і перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Скуратовська Яна Олександрівна.

Учасники засідання були залучені до аналізу проведеної роботи регіональною радою, зокрема з органами місцевого самоврядування щодо зміни  розміру податкової ставки єдиного податку та ініціатив щодо внесення змін до текстів законопроектів поданих на розгляд Верховній Раді України.

Зазначалось, що підприємці Миколаївщини чимале значення приділяють подоланню «тіньового» бізнесу та легалізації праці працівників. Саме незадекларовані гравці ринку спричиняють формування ситуації недобросовісної конкуренції, коли підприємства та самозайняті особи, що сумлінно дотримуються вимог законодавства програють у конкуренції за показниками витрат на підприємницьку діяльність.

Присутніх було ознайомлено з результатами роботи у напрямку подолання незадекларованої праці, а саме управління Держпраці у Миколаївській області та Головного управління Державної фіскальної служби України у Миколаївській області. Для показовості було доведено заходи реагування застосовані до підприємців, які використовували працю неоформлених працівників.

Підбиваючи підсумки свого виступу, щодо недотримання вимог законодавства в частині легалізації зайнятості,  перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області зазначила: «Роботодавці, допускаючи працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин, порушуючи гарантовані державою їх трудові права, в правову безвихідь потрапляють і самі, зокрема у випадках шахрайських дій таких “працівників”…»

Наприкінці заходу було заплановано запросити  на грудневе засідання Регіональної ради підприємців при Миколаївській ОДА представників управління Держпраці у Миколаївській області для ознайомлення з порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю членів регіональної ради, як  представників підприємництва Миколаївщини.

Прес-служба управління

Держпраці у Миколаївській області